News

Roli i Kuvendit të Shqipërisë përgjatë procesit të negociatave për anëtarësim në Bashkimin Evropian

Integrimi në Bashkimin Evropian është një prioritet strategjik i Shqipërisë i cili mbështetet jo vetëm nga të gjitha forcat politike në vend, por edhe nga shoqëria në përgjithësi. Procesi i anëtarësimit në BE është sa […]

No Picture
Uncategorized

HALLKA E MUNGUAR

Shqipërisë ju hapën më në fund negociatat për anëtarësim në BE mbas disa refuzimeve të njëpasnjëshme. Hapja e negociatave shënon një stad të rëndësishëm të marrëdhënieve të Shqipërisë me BE. Procesi i integrimit Europian të […]

Pubications

EDUKIMI KUNDËR KORRUPSIONIT

MANUAL PËR TË RINJ Korrupsioni është njëri prej fenomenve më negative që pengon zhvillimin ekonomik dhe shoqëror të një vendi. Kjo dukuri shpesh quhet “tumori i shoqërisë”, sepse një njeri i prekur nga tumori humb […]

No Picture
Uncategorized

Ndikimi i Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut, në Integrimin Evropian të Shqipërisë

ROVENA LIPE Jurist Përmbledhje Shteti Shqiptar në përmbushje të objektivave të tij gjeopolitike, për t’u integruar dhe për t’u bërë pjesë e Bashkimit Evropian, është duke plotësuar kriteret e vendosura nga Bashkimi Evropian, të njohura […]

Media

Negocimi i kapitujve

23, “Gjyqësori dhe të Drejtat Themelore” dhe 24, “Drejtësia, liria dhe siguria” dhe një analizë krahasimore e negocimit aktual të këtyre kapitujve, në Malin e Zi dhe Serbi Një shkrim nga Elda Zenelaj Për më […]

Uncategorized

Ballkani Perëndimor dhe Procesi i Berlinit: Cfarë është arrirë deri më tani dhe cilat janë hapat e ardhshëm?

Ballkani Perëndimor dhe Procesi i Berlinit: Cfarë është arrirë deri më tani dhe cilat janë hapat e ardhshëm? Objektivi i përgjithshëm i projektit është të vlerësojë shkallën e reformave që rrjedhin nga Procesi i Berlinit dhe kontributin […]