Çështjet e integrimit evropian diskutohen gjerësisht midis grupeve të elitës në shumë nga kryeqytetet evropiane. Forumi i Politikave të integrimit, nëpërmjet iniciativës Integration Talks dëshiron ta shndërrojë këtë praktikë Evropiane në një element pozitiv të nxitjes dhe zhvillimit të një debati cilësor dhe ndërveprimi midis anëtarëve të shoqërisë civile, politik-bërësve dhe akademikëve.

Iniciativa është ideuar si një shkëmbim njohurish dhe mendimesh mes personaliteteve të ftuara me eksperiencë në çështje specifike, përfaqësuesve të forumit dhe një audience të limituar në mënyrë që të krijohet një hapësire dialogu ndërmjet të pranishmëve.

 

Debatet e organizuara në kuadër të Iniciativës Integration Talks:

27 tetor 2017,  Reforma në drejtësi: Një bisedë me z. Ardian Dvorani, Gjyqtar i Gjykatës së Lartë, Libraria Tirana Times

7 qershor 2017,  Roli i medias dhe integrimi i Shqipërisë në BE, Universiteti i Elbasanit

Ervin Goci, Univerisiteti i Tiranës

Mira Tuci, Gazetare

31 maj 2017, Progresi i Shqipërisë dhe sfidat drejt rrugës në Bashkimin Evropian, Universiteti Aleksandër Moisiu, Durrës

Dewi van de Weerd, ambasadore e Mbretërisë së Holandës
Elda Zotaj, pedagoge

17 maj 2017, Dr. Agnes Bernhard, EURALIUS IV, Reforma në drejtësi, Qendra Kulturore Tulla, Tiranë

16 mars 2017, Media pro-aktive dhe e përgjegjshme, Rogner, Tiranë

Jana Fintova, European Youth Press
Besar Likmeta, BIRN Albania
Blendi Salaj, gazetar
Ervin Goci, pedagog

16 janar 2017, Marc Bax, gjyqtar, Transparenca e gjykatave dhe roli i gjyqtarit për mediat, Gjykata e Rrethit Korcë

28 tetor 2016, Altiero Spinelli, Alcide De Gasperi dhe ëndrra Evropiane, Qendra Kulturore Tulla, Tiranë

Alberto Cutillo, ambasador i Italisë
Brando Benifei, eurodeputet
Giorgio Anselmi, Lëvizja Federaliste Evropiane

30 shtator 2016, Robert Shuman dhe ideja e Evropës. A është aktuale në ditët e sotme?, Fakulteti i Shkencave Sociale, Tiranë

Besnik Mustafaj, ish-ambasador dhe botues
Pëllumb Nako, përkthyes

22 qershor 2016, Prof. Egbert Myjer, Integrimi Evropian dhe të drejtat e njeriut, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, Tiranë

14 qershor 2016, Referendumi Britanik i parë nga Tirana, Instalacioni “Reja” – Galeria e Arteve, Tiranë

Mal Berisha, ish-ambasador i Shqipërisë në Britaninë e Madhe;
Kastriot Berberi, këshilltar i Këshillit Bashkiak të London Borough of Waltham Forest;
Ilir Kalemaj, pedadog