Komunikimi i negociatave të Shqipërisë me BE-në

Negociatat për anëtarësimin në BE dhe sfidat e Shqipërisë – një takim me Z. Sokol Dedja, Zv. Ministrin e Ministrisë për Evropën e Punët e Jashtme

Në takimin e tretë të serisë së bisedave në zoom, që Forumi i politikave Europiane (EU Policy Hub) po zhvillon me mbështetjen e Friedrich Ebert Stiftung, zyra e Tiranës, në kuadër të projektit “Komunikimi i […]

Activities

Rëndësia e Reformës në Drejtësi në Negociatat me BE-në – një takim me Znj. Fjoralba Caka, Zv. Ministre e Drejtësisë

Më datë 27 Maj 2020, EU Policy Hub zhvilloi webinarin e dytë në ciklin e bisedave që po organizon për të komunikuar me publikun dhe ekspertët rreth tematikave për negociatat e anëtarësimit të Shqipërisë në […]

Activities

Dimensionet sociale të Zgjerimit të BE-së – një takim me znj. Stine Klapper, drejtoreshë e Friedrich Ebert Stiftung Tirana

EU Policy HUB organizoi webinarin si pjesë të një serie, të mbështetur nga FES, që synon të theksojë rëndësinë e bisedimeve të negociatave të BE për Shqipërinë, pavarësisht pandemisë dhe izolimit. Pjesë e diskutimit ishin […]

Activities

“Ligjërimi Politik Aktual mbi Kufijtë midis Serbisë dhe Kosovës si dhe një Perspektivë Shqiptare”

Forumi i Politikave të Integrimit në bashkëpunim me Fondacionin Fridrich Ebert Stiftung organizoi një tryezë diskutimi në lidhje me debatin që ka dominuar në muajit e fundit mbi diskursin politik shqiptar dhe rajonal në lidhje […]

Publications

MBËSHTETJA BUXHETORE DHE MEKANIZMI I QASJES SEKTORIALE NË SHQIPËRI: MËSIME TË NXJERA

Mbështetja Buxhetore Sektoriale (MBS), në kuadër të fondeve IPA II, është mekanizëm financiar i Bashkimit Evropian që mbështet vendet partnere në arritjen e rezultateve konkrete dhe zhvillimit të qëndrueshëm. Edhe pse kanë kaluar rreth 5 […]

Activities

Dita e Europës, në auditor me studentët

Në kuader të 9 Majit, Ditës së Europës, Forumi i Politikave të Integrimit në bashkëpunim me Fakultetin e Shkencave Sociale organizoi një diskutim në auditor lidhur me prespektivën europiane të Shqipërisë dhe procesin e Integrimit. […]

Pubications

Roli i Parlamentit në procesin e integrimit në BE: Në kërkimi të një katalizatori të mirëfilltë

DOKUMENT POLITIKASH Vet përparimi i vendit në procesin e anëtarësimit në BE është  kryesisht përgjegjësi e qeverisë, ndonëse me kalimin e kohës edhe parlamenti ka arritur një vlerësim të caktuar për kontributin e tij drejt […]