Activities

“NEGOCIATAT” DHE EKONOMIA SHQIPTARE

Një shkrim nga Dafina Hysa Procesi i integrimit në Bashkimin Europian, është shpallur në vazhdimësi si objektivi kryesor i Shqipërisë pas-komuniste. Përpjekjet për t’u bërë pjesë e familjes europiane, datojnë në maj të vitit 1990, […]

Activities

Rëndësia e Reformës në Drejtësi në Negociatat me BE-në – një takim me Znj. Fjoralba Caka, Zv. Ministre e Drejtësisë

Më datë 27 Maj 2020, EU Policy Hub zhvilloi webinarin e dytë në ciklin e bisedave që po organizon për të komunikuar me publikun dhe ekspertët rreth tematikave për negociatat e anëtarësimit të Shqipërisë në […]

Activities

Dimensionet sociale të Zgjerimit të BE-së – një takim me znj. Stine Klapper, drejtoreshë e Friedrich Ebert Stiftung Tirana

EU Policy HUB organizoi webinarin si pjesë të një serie, të mbështetur nga FES, që synon të theksojë rëndësinë e bisedimeve të negociatave të BE për Shqipërinë, pavarësisht pandemisë dhe izolimit. Pjesë e diskutimit ishin […]

Activities

“Ligjërimi Politik Aktual mbi Kufijtë midis Serbisë dhe Kosovës si dhe një Perspektivë Shqiptare”

Forumi i Politikave të Integrimit në bashkëpunim me Fondacionin Fridrich Ebert Stiftung organizoi një tryezë diskutimi në lidhje me debatin që ka dominuar në muajit e fundit mbi diskursin politik shqiptar dhe rajonal në lidhje […]

Activities

Dita e Europës, në auditor me studentët

Në kuader të 9 Majit, Ditës së Europës, Forumi i Politikave të Integrimit në bashkëpunim me Fakultetin e Shkencave Sociale organizoi një diskutim në auditor lidhur me prespektivën europiane të Shqipërisë dhe procesin e Integrimit. […]

Activities

Çfarë të rejash sjell procesi Integrimit Evropian në çështjet e demokracisë vendore?

Nga viti 2014 Qeveria Shqiptare pozbaton Reformën Administrative-Territoriale paralelisht me Reformën eDecentralizimit duke reduktuar numrin e bashkive nga 378 në 61 por duke ideleguar atyre kompetenca më të mëdha. Mbledhja e dobët e të ardhurave […]